Danas je na Jahorini realizovana akcija pošumljavanja planine kojom je zasađeno 10.000 novih sadnica smrče i belog bora. Povodom ovog događaja organizovana je konferencija za medije na kojoj je govorio direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić

O značaju i važnosti ovakvih akcija on je rekao sledeće: “Sa ponosom mogu reći da je danas u toku realizacija akcije Pošumljavanja Jahorine, još jednog lepog projekta u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina. Ovu akciju realizujemo u saradnji sa javnim preduzećem Šume Srpske i Šumsko gazdinstvo Jahorina kojima se ovom prilikom zahvaljujem na odličnoj saradnji i podršci na ovom ali i ostalim projektima koji su u toku na Jahorini. Podržao nas je i hotel Termag i BAT, ski instruktori, ali i Međunarodni centar za mir, koji sa svojom redovnom akcijom pošumljavanja BH planina priključio našoj akciji. Danas smo dobili i Povelju za izuzetnu aktivnost i doprinos obežavanju Međunarodnog dana mira, što nam puno znači.”

„Obzirom da je Jahorina jedno od najvećih gradilišta trenutno te da neki od infrastrukturnih projekata podrazumevaju i seču šume odlučili smo da se odužimo prirodi na ovaj način, u planu nam je da danas bude zasađeno 10.000 sadnica smrče i belog bora na lokalitetu iznad Ciljne kuće što možete videti i sa ove pozicije. Projektom je predviđeno da ova lokacija bude pošumljena kako bi zaštitila ski staze od vetra ali i ulepšala izgled planine. Na Jahorini, naravno, postoji još mnogo lokacija pogodnih za pošumljavanje koje ćemo obuhvatiti u nekim narednim akcijama. U planu je i pošumljavanje lokacije oko veštačkog jezera koje će biti dosta manjeg obima ali će itetako doprineti lepšem izgledu ove atraktivne lokacije na kojoj se nalazi i naš novi restoran. Olimpijski centar kao društveno odgovorna i ekološki osvešćena kompanija itekako brine o resursima Jahorine i učinićemo sve da ovakve akcije u narednim godinama budu samo veće i brojnije te da za svako posečeno drvo zasadimo najmanje 4 nova. U današnjoj akciji učestvuje više od 80 volontera koji zajedno sa nama žele podići svest o važnosti i zaštiti šume kao jednog od najvažnijih resursa. Svako zasađeno drvo je veliki dar za planinu ali i naš poklon budućim generacijama.“

Jahorina itekako postaje centar koji ostvaruje vrhunske rezultate u svakom segmentu poslovanja ali uz sve to i jedna pozitivna sredina koja svojim društveno odgovornim radom daje odličan primer poslovanja jednog turističkog centra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here