Rumunski napadač Klaudiju Kešeru (32) junak pobede Ludogoreca u Razgradu protiv ruskog tima s 5:1 na početku Lige Evrope. 

CSKA je poveo u 11. minutu preko halfa Igora Divejeva, a njegov iemanjak Akinfejev primio je u drugom poluvremenu pet golova. Prvo ga je u 48. minutu matirao Brazilac Vanderson. Njega se Zvezda seća s gorčinom jer je bio trostruki strelac na “Marakani” u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona pre tri godine, a druga dva gola dao je u produžecima.

Ludogorec je poveo protiv moskovskih “armejaca” (sofijski su mu rivali u bugarskom prvenstvu) u 50. minutu pogotkom kongoanskog krila Džodija Lukokija. Zovu ga Sin vetra.

A onda je na scenu stupio Kešeru. Mrežu je tresao u 52, 68. i iz penala u 73. minutu. I on je dao gol protiv Zvezde, ali u prvoj utakmici, u Razgradu (2:2). Podsetimo, kad se već sećamo poslednjeg neuspešnog pokušaja “crveno-belih” da se domognu Lige šampiona, da im je još dva pogotka u tim duelima, jedan u Bugarskoj, a jedan u Beogradu, dao njihov potonji igrač Brazilac Kafu, koji se nije dokazao u ono malo utakmica u prošloj sezoni kao pozajmica iz Bordoa.

Ako se gleda samo glavno takmičenje UEFA, bez kvalifikacija, Kešeru je prvi igrač bugarskog tima s het-trikom posle 1998. Kada je Levski u Kupu pobednika kupova u Sofiji savladao beloruski Vitebsk s 8:1, Georgi Borisov je isto dao tri gola.

Kešeru je, kao i Partizanov poslovođa Izraelac Natho, izabran u najbolji tim prvog kola Lige Evrope. Pojedinačno proglašen je za najboljeg igrača.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here