pixabay.com

“Trik” da lubenica postaje drugačija kada je posolimo postao je pravi hit, a stručnjak za hranu Barb Stejkej ima prilično dobru teoriju o tome zašto ovo funkcioniše.

Jedna od najčešće korišćenih začina u kuhinji je definitivno so. Neretko se stavlja u čorbe, na meso, pa i povrće, ali ono što je novi hit jeste neobično kombinovanje namirnica sa začinima. Ako želite da naglasite aromu kafe ili čokolade možete da dodate so, a nedavno je ovaj začin predložen i za većini omiljeno letnje osveženje i svi kažu da je ukus neverovatan!

Ako poželite da pojedete komad sočne lubenice, a naiđete na gorku, treba samo da dodate prstohvat soli!

Kako so može da poboljša ukus lubenice?

Iako već ima dovoljno čudnih kombinacija hrane, so i lubenicu treba da dodate na taj spisak. Naime, ako želite slađi ukus lubenice, nemojte da dodajete šećer nego so, jer je opšte poznato da so umanjuje gorčinu.

– Lubenica ima tri vrste ukusa. Slatko, kiselo i gorko, a svi se nalaze u njenom mesu –  rekla je Barb za HuffPost.

Gorčina može da potisne slatki ukus lubenice zbog čega kada jednom pospete so na lubenicu, ona deluje tako da potiskuje gorčinu.

Iako bi so trebalo da učini lubenicu ukusnijom, možda se to neće svideti svima. Naravno, i korisnici Reddita su dali svoj komentar na tu temu, a neki se slažu da poboljšava ukus, dok neki smatraju da je to uništavanje lubenice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here