pixabay.com

Ako imate problem sa pojavom u obliku peruti na temenu svoje kose, sigurno ste posegnuli za komercijalnim šamponima koji obećavaju eliminaciju ovih dosadnih ljuskica.

Međutim, ni jedan od njih zapravo ne leči uzrok nastanka peruti. Ono što možda niste znali jeste da u svojoj kuhinji imate tajno oružje za problem zvani – perut. U pitanju je naravno limun.

Naučno je dokazano da limunov sok predstavlja prirodno rešenje za problem u obliku stvaranja peruti na temenu glave. Limun u sebi sadrži limunsku kiselinu koja pomaže u borbi protiv peruti. Takođe, limunov sok ima antimikrobna svojstva koja temen glave oslobađaju gljivica koje uzrokuju nastanak peruti.

Osim toga, redovnom upotrebom limunovog soka na temenu glave, stavljate pod kontrolu opadanje kose, a i ne samo to, on doprinosi i tome da vlasi vaše kose budu čvrste i elastične.

Jabukovo sirće i limun

Potrebno:

  • 4 kašike jabukovog sirćeta
  • 2 kašike limunovog soka
  • pamučni tupfer

Pomešajte sastojke u manjoj posudi i umočite pamučni tupfer u rastvor. U jednakom obimu nanesite na teme glave a zatim prstima obe ruke laganim kružnim pokretima masirajte celo područje. Ostavite da deluje oko 20 minuta a potom isperite toplom vodom. Dva puta nedeljno je poželjno da primenjujete ovaj postupak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here