pixabay.com

Dopada li vam se Eminemova pjesma Lose Yourself? Ako je odgovor “da”, imate razlog za brigu.

Kako tvrdi jedno istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Njujorku 2017. godine, ova pesma omiljena je najvećem broju psihopata, što znači da fanovi ovog hita imaju veće šanse da su psihopate, prenosi Unilad.

Tim istraživača je naveo 200 ljudi da ispune upitnik koji je procenjivao njihov nivo psihopatije – poremećaja kojeg karakteriše nedostatak empatije, nedostatak emocionalnog odgovora i manipulativnost.

Zatim su ispitanici dobili 260 pesama za slušanje i ocenjivanje, a istraživači su otkrili da su oni s najvišim ocenama psihopata bili među najvećim obožavaocima Eminemove pesme.

Osim ove pesme, najveći broj “psihopata” naveo je da voli da sluša i What Do you Mean? Džastina Bibera, kao i No Diggity Blackstreeta i Dr. Drea. Možda mislite da ovo izgleda kao pomalo neozbiljna studija, ali istraživači su insistirali da bi mogla da posluži važnoj svrsi.

Ideja je da, ako se može utvrditi da je grupa pesama dobar pokazatelj psihopatije, tada bi se javno dostupni popisi za reprodukciju mogli koristiti za označavanje potencijalnih psihopata, navode stručnjaci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here