Beograd je juče u večernjim časovima bio čak na šestom mestu najzagađenijih većih gradova sveta, međutim, da se Niš nalazi na toj listi, bio bi ubedljivo prvi!

Grad Niš juče je u večernjim časovima bio najzagađeniji grad u Evropi, pokazuju podaci stranih sajtova za merenje zagađenja vazduha. Po njima je u jednom trenutku izmereno zagađenje u Nišu bilo 343, a u drugom čak 437 jedinica po AQI (međunarodnom indeksu zagađenja).

Zagađenje se tokom noći smanjilo, pa je sada nešto manje (217, po najnovijim podacima), ali Beograd se u međuvremenu na listi najzagađenijih većih svetskih gradova sa šestog popeo na 5. mesto.

Niš je sinoć spadao u kategoriju zagađenja “Opasno”. To znači, kako stoji u pojašnjenju, da svaka osoba može doživeti ozbiljnije zdravstvene efekte.

Visoka temperatura kad joj vreme nije u decembru, nedostatak vetra koji bi pročistio vazduh, saobraćaj, grejanje na čvrsto gorivo, sve to je dovelo do izrazito loše situacije u Srbiji, ai i regionu.

Niš je jutros i dalje najzagađeniji grad u Srbiji sa indeksom od 217, dok je u regionu trenutno alarmantno u Nikšiću i Pljevljama.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here