pixabay

Carinici su danas sprečili krijumčarenje 21 rasnog goluba “Budimpeštanskog visokoletača” koje je u teretnom kombiju švedskih registarskih oznaka pokušao među paprikama da prenese preko granice vlasnik švedskog i srpskog pasoša Albanac iz Gnjilana star 47 godina.

Kako je saopštila Uprava carina prilikom susreta sa carinicima on je rekao da sem ličnog prtljaga nema ništa da prijavi, a pošto je izdvojen za detaljan pregled, carinici su u tovarnom delu kombija zatekli nekoliko vreća deterdženta za pranje veša i nekoliko identičnih kartonskih kutija napunjenih paprikama.

Tokom pregleda ispostavilo se da su dve kutije umesto paprikama napunjene živim golubovima a daljom kontrolom je utvrđeno da je reč o dvadeset i jednom primerku golubova poznatih kao „Budimpeštanski visokoletač”, među kojima su četiri ptice imale karakteristično prstenje kojim golubari obeležavaju svoje golubove.

Kao i u mnogim prethodnim slučajevima, ptice su zbog neuslovnih okolnosti transporta bile uplašene i dehidrirane, pa su do okončanja postupka pokrenutog protiv vozača kombija zbrinute u zoološkom vrtu na Paliću, saopšteno je iz Uprave carina.

Na graničnom prelazu Horgoš pre nekoliko dana desio sličan slučaj, kada su carinici osujetili pokušaj krijumčarenja 36 pevajućih papagaja

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here