Albanci ponovo prete Srbima povratnicima u Žaču kod Istoka

0
EPA/Đorđe Savić

Povratnika u selu Žač kod Istoka Veljka Komatovića danas su uznemiravali Albanci iz istog sela dok je obilazio svoje imanje, u trenutku mu preprečivši put zbog čega je bio primoran da se obrati policiji.

Veljko Komatović ispričao je detalje incidenta u kojem su mu pretili Albanci iz susedne porodice, sa kojom su povratnici i ranije imali problema.

– Dok sam obilazio njivu i kretao se ka kući, naišla su dva Albanca iz susedne porodice Keljmendi, preprečivši mi put na mom imanju. Povukao sam se i krenuo drugim pravcem, rekavši im da se udalje sa njive, na šta su uzvratili da dođem do njih, da ih ja udaljim – rekao je Komatović.

Dodao je da su mu “pretili i da su pominjali Ramuša Haradinaja”.

Komatović je, kada je stigao do kuće, uzeo telefon i pozvao policiju, kojoj je kasnije ispričao šta mu se dogodilo, prenevši im da je jako uznemiren i uplašen zbog bezbednosti svoje i drugih povratničkih porodica u selu.

Nakon razgovora sa njim, policija je otišla kod albanske porodice Keljmendi, rekao je Komatović.

Podsetio je da se radi o albanskoj porodici sa kojima su povratnici u Žaču imali velikih problema tokom povratka.

– Pucali su na nas, napadali nas fizički, na moju suprugu su dva puta nasrtali nožem dok je bila u drugom stanju. Sve je to prošlo i zaustavilo se 2014. godine. Od tada nismo imali problema, ali danas se problem ponovo javlja – ispričao je Veljko Komatović i pozvao sve koji mogu da utiču i zaštite desetak povratničkih porodica u Žaču, koje žive na svom imanju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here