EPA/Kusthrim Ternava

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca izjavio je nakon sastanka Predsedništva Skupštine na kojem se govorilo o dijalogu Beograda i Prištine da se do sada u dijalogu razgovaralo samo o unutrašnjim pitanjima Kosova, ali da će ovaj pristup biti završen sa premijerom Aljbinom Kurtijem kao šefom pregovaračkog tima Kosova.

Konjufca je uveren da će Kurti na sastanku u Briselu dostojanstveno predstavljati Kosovo.

– Potrebna nam je nova politička prezentacija nakon promena koje su doneli izbori. Uveren sam da će premijer Kurti na sutrašnjem sastanku dostojanstveno predstavljati Kosovo i promene za koje su građani glasali na izborima 14. februara. Kosovo želi da bude država koju Srbija priznaje i prihvata, Vreme je da Aleksandar Vučić prihvati novu realnost na Kosovu, jednu iz 1999. godine, a drugu koja je usledila na izborima 14. februara i koja označava da Kosovom upravlja politička opcija koja ne pravi kompromise – naglasio je Konjufca.

3 COMMENTS

  1. Vucic da prihvati realnost,pa on je predsednik Srbije.
    Realnost da vecina gradjana Srbije ne prihvata ,,kosovsku realnost,,
    Ajde da preskocimo Vucica a sta cete sa Srbima.Imamo mi jos takvih kandidata za vas,cak i mnogo ekstremnijih……….

  2. Oni siptari misli da su svetska sila pa da srbija mora da prihvati ultimatum jedom bednom narodu sto nema ni 30 evra platu mesecno naj bednija lazana sipatarska drzava u celoj evropi

    70 posto nemaju posao sada eu i sad mole srbiju da ulaze u autoput i industriju u kosovo ej moji sipatari

  3. Video bi ovaj KONJufca realnost da im nametnemo takse od jedno 500% na ulaz svakog putnickog vozila,svakog kamiona sa njihovom robom na teritoriju unutrasnje Srbije.Voleo bih da vidim kako bi ta njihova “drzava” bez fabrika i privrede opstala u toj “realnosti”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here