Albanci provociraju sukobe na Kosovu

0

Albanci bacili molotovljev koktel na bivšu zgradu opštine Kosovska Mitrovica: Rakić

"Namera Albanaca iz južnog dela Kosovske Mitrovice bila je da molotovljevim koktelima zapale bivšu zgradu opštine Kosovska Mitrovica. To je ravno pokušaju ubistva ljudi koji su bili u zgradi. U tom objektu je služba Civilne zaštite, legalna institucija koja se bavi pomoganjem građana severne Kosovske Mitrovice i čitavog severnog dela Kosmeta", naveo je Rakić u izjavi za medije.

 

Gradonačelnik je osudio sve oblike nasilja, kako one koji se dešavaju na Kosovu i Metohiji, tako i one u centralnoj Srbiji, gde je bilo napada na pekare čiji su vlasnici Albanci. Međutim, Rakić je istakao da su oblici nasilja na Kosovu nesrazmerno opasniji u odnosu na one u drugim delovima Srbije.

 

"Organi bezbednosti na Kosovu i Metohiji nisu maksimalno posvećeni održavanju mira i stabilnosti, stoga i incidenti na etničkoj osnovi u Pokrajini imaju sasvim drugačiju oštricu i cilj, u odnosu na incidente u drugim delovima Srbije. Upozoravam da mogu  da nastanu mnogo teže posledice, ako Albanci iz južnog dela Mitrovice nastave da provociraju", naveo je gradonačelnik.

 

Rakić je dodao da je zahvalan srpskoj zajednici na severu Kosovske Mitrovice što nije nasedala na poslednje provokacije Albanaca i istakao da je time pokazala zrelost i spremnost na suživot na Kosovu i Metohiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here