EPA/Joel Carrett
Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, našao se na udaru Vljore Čitaku, albanske političarke, zbog prisećanja na detinjstvo i period kada je trenirao dok je trajalo NATO bombardovanje. Čitaku je oštro prokomentarisala Novakovu poruku i poručila da je NATO izveo “humanitarnu intervenciju”, a ne bombardovanje.

Gotovo u svakom opširnijem intervjuu Novak Đoković koristi priliku da ukaže na težak period Srbije tokom NATO bombardovanja, a sada je povodom njegove izjave sramno reagovala Vljora Čitaku.

U razgovoru sa Grejemom Bensingerom, Novak je rekao da oprašta bombardovanje Jugoslavije, a Čitaku je rekla kako on nema šta da oprosti.

“Šta ste tačno izabrali da oprostite? Humanitarna intervencija NATO koja je okončala srpske genocidne ratove? Zamislite nemačkog sportistu sedamdesetih koji kaže da oprašta Americi i savezničkim snagama što su zaustavile Hitlera”, napisala je Čitaku.

Ovo nije prvi put da albanska političarka napada Novaka, jednom prilikom uporedila ga je sa životinjom, a zanimljivo je da gotovo uvek odabere trenutak kada srpski as proslavlja veliki uspeh.

Čitaku je sada izabrala dan pred Novakovo obaranje rekorda Štefi Graf po broju nedelja provedenih na prvom mestu, prenosi Sputnjik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here