Aleksić: Hvala Vladi Jugoviću!

0

Sa 19 godina ide u kalčo: Danijel Aleksić u dresu Vojvodine

Prema još nezvaničnim informacijama, za prelazak Danijela Aleksića u Đenovu Fudbalski klub Vojvodina ovog januara inkasiraće 2,5 miliona evra.

 

 

Posle ona tri, koje je Novosađanima pre dve zime isplatila Herta za Gojka Kačara, to je najveći transfer u istoriji kluba. Zanimljivo je to da su obojica fudbalera živela u predgrađu Novog Sada – Veterniku.

Dok je automobilom u pratnji direktora Miodraga Pantelića hitao od aerodroma "Nikola Tesla" ka Novom Sadu, Aleksić nije ispuštao telefon iz ruke.

– Zaista ne znam gde ću pre. Svi zovu, raspituju se kako je protekao boravak u Đenovi, koliko iznosi transfer i ostali detalji – pričao je Aleksić. – Važno je da je sve završeno. Šta drugo da kažem osim da sam presrećan. Mnogi sanjaju o Italiji, a ja ću tamo sa 19 godina nastaviti karijeru. Dovoljno je reći kalčo…

Gvozdenović u Kavali

Iskusni fudbaler Vojvodine Ivan Gvozdenović napustio je Novi Sad i prešao u grčku Kavalu.
 

Nekadašnji reprezentativac dobio je sporazuman raskid ugovora pošto ove sezone nije uspeo da se izbori za adekvatnu minutažu kod trenera Dragoslava Stepanovića, a zatim i Branka Babića.

Gvozdenović će se u Kavali pridružiti Aleksandru Popoviću, bivšem kapitenu Vojvodine, koji već godinu dana nosi dres tog kluba.

Tokom bogate karijere, Ivan Gvozdenović je bio kapiten Crvene zvezde, a inostranu karijeru gradio je u Bordou, Brižu i moskovskoj Lokomotivi.

Mladi reprezentativac Srbije ističe da je za ceo transfer najzaslužniji legendarni Vladimir Jugović, koji je svojevremeno inostranu karijeru započeo u istom gradu, ali u dresu Sampdorije.

– Mnogo lepog ispričao je Italijanima o meni. Zasluge svakako pripadaju pripadaju i mom klubu koji je bio strpljiv i dobro izvagao ponude.

Za mene nije bilo mnogo dileme, Đenova je dobila primat nad Moskvom.
Kaže da su ga izludeli lekarski pregledi.

– Ceo dan sam bio podvrgnut raznim ispitivanjima. Nema šta mi nisu ispitali. Sada, kada je sve prošlo, mnogo mi je lakše. Pošto sam od predsednika Preciozija i trenera Gasperinija dobio voljno do petka, moram da se na lep način pozdravim sa saigračima, rukovodstvom, zaposlenima u klubu i navijačima, a potom krenem u nove fudbalske izazove – poručio je Aleksić.

Mladi fudbaler, koji će 30. aprila napuniti tek 19 godina, u Đenovi će se priključiti zemljacima i reprezentativcima Bošku Jankoviću i Nenadu Tomoviću.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here