Printscreen/Youtube
Miroslav Mika Aleksić

Više javno tužilaštvo u Beogradu će sprovesti dalju istragu.

„S obzirom na težinu krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična dela izvršena od strane lica koje je uživalo poverenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična dela izvršena i prema maloletnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već izneli, u ovom trenutku nećemo izlaziti u javnost sa detaljima samog postupka. Napominjem da će o svim radnjama koje budu preduzete u toku istrage javnost biti blagovremeno obaveštena“, navedeno je iz tužilaštva.

Prethodno mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Podsetimo, policija je u nedelju saopštila da je nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Kako je saopštio MUP, sumnja se da je on u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao jedan broj učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Glumica Milena Radulović medijima je ispričala da ju je Aleksić dok je bila maloletna silovao i da se to dogodilo više puta.

Radulović je zajedno sa još nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavila Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje. Ona je rekla da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je ona imala 17 godina, a on 61. godinu.

Miroslav Mika Aleksić je filmski reditelj, producent, glumac i čuveni pedagog kroz čije radionice je prošlo više od 3.000 mladih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here