EPA-EFE
Karlos Alkaras

Gotovo je, sve opcije koje sam imao da završim kao broj jedan na kraju godine su nestale. Više ni ne mislimo o tome, šanse su mi nula”, rekao je španski teniser Karlos Alkaras posle poraza od Rusa Romana Safijulina (6:3, 6:4) na startu mastersa u Parizu.

Alkaras je imao šansu da se vrati na prvu poziciju u slučaju da je osvojio turnir, a Novak Đoković ispao pre finala.

Đoković ima obezbeđen “broj 1” najmanje do 20. novembra, odnosno do kraja završnog ATP mastersa u Torinu.

Alkaras ne brani bodove jer nije učestvovao prošle godine, a Đokoviću, koji je branilac titule, biće dovoljna najverovatnije samo jedna pobeda da “probije” magičnu brojku od 400 nedelja i osmi put u karijeri završi godinu kao najbolji na ATP listi.

2 COMMENTS

  1. Da se ponovim, vec sam komentarisao momka koji je extra talenat, ali pod trenerom koji je vidno iskompleksirana a umisljena budala pa je Karlita ubedio da je samo Novak konkurencija i da mora Novaka da pobedi i bude prvi, ali na zalost tenis se eliminaciono igra tako da je Karlitosu pomerena koncentracija u napred ali neosnovano!
    Nesto slicno samo u drugoj dimenziji napravio je sebi i Novak pred Olimpijadu u Japanu gde je u nenormalnim klimatskim uslovima sa 90% vlage i bez vazduha preforsirao igrajuci i parove i pojedinacno, i naravno puko, i ne samo to nego posle pao ko kruska na US Open koji je bio sezonski slam?
    Sportista mora da ima ambicije, ali sto realnije i rezonskije a ne bolesne i umisljene, Nole da nije igrao u Japanu nikad ne bi izgubio od medvedeva i imao bi i taj sezonski koji mu fali, a Olimpijada ce evo u Parizu pa probaj tamo mada po kvalitetu igraca Olimpijada je daleko ispod i Zavrsnog, i GS ona pre lici na neki osuneceni Masters jer se predstavlja zemlja. Eto, Mari ima dve Olimpijade, iskoristio je svoje sanse dva puta u cetiri godine a generalno nije ni u prvih 10 Open ere!?
    Steta ce biti ako Karlito kao top potencijal ne uspe da nasledi Novaka, jer kad se on povuce Karlito cce morati da pobedjuje sve ostale da bi bio najbolji, a mentalno nije namesten za to!?!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here