EPA-EFE
Karlos Alkaras

Karlos Alkaras je u nedelju osvojio svoju treću grend slem titulu, a mnogi ga već vide kao čoveka koji će se boriti za to da stigne trojicu najvećih – Federera sa 20, Nadala sa 22 i Đokovića sa 24 grend slem titule.

– Ne znam. Nadam se – odgovorio je Alkaras na pitanje može li da stigne Novakovih 24,

– Razgovarao sam sa Huan Karlosom (Fererom, svojim trenerom) pre nekoliko dana, zapravo juče… Pre ovog finala mi je rekao: “Borićeš se za treću grend slem titulu, posle svega što si prošao. Znaš koliko je teško osvojiti slem, a Novak ih ima 24”. Ne mogu sada da mislim o tome, to je dalek put, nadam se da ću doći do 24, ali zasad sam zadovoljan trećom – naveo je Karlos.

Španski novinari potom su pitali Alkarasa šta mu deluje dostižnije – Novakova 24 slema ili 14 trofeja na Rolan Garosu Rafaela Nadala?

– Oba su nenormalna rekorda. Moraš da budeš vanzemaljac da bi to postigao. To što je Rafa uradio je praktično nemoguće, a osvojiti 24 slema – nadam se da ću uspeti, ali i to je skoro nemoguće. Ne znam ni šta da kažem, obe stvari su nezamislive – istakao je Španac.

Alkarasu je ovo treća grend slem titula u isto toliko finala, posle US opena 2022. godine i Vimbldona 2023.

– Odrastao sam na šljaci, ali većina Tura igra se na betonu. Morao sam više da treniram na betonu, da na betonu odrađujem pripreme. Mislim da je moja igra dobra na svakoj podlozi, jer vežbam sve – drop šotovi, voleji, želim da razvijem svoj stil tako da budem agresivan sve vreme. To mi je glavni cilj, ali vežbam i ostale stvari – odbranu itd.. Na travi je to naročito važno, ali i na drugim podlogama.

Alkaras je sada najmlađi u istoriji koji je osvojio slemove na sve tri podloge. Na koji trofej je najponosniji?

– To je teško pitanje. Osvojiti US open, kada sam prvi put došao na mesto broj jedan – što mi je bio san – to je bio poseban osećaj. To kako sam osvojio Vimbldon, pobedom nad Novakom Đokovićem u pet setova, to je bilo sjajno dostignuće. Sada ovaj Rolan Garos, posle svega što sam prošao, zbog povrede, pauze… Verovatno sam najponosniji na ovu titulu, jer znam šta smo moj tim i ja sve prošli kako bih bio spreman za ovaj turnir – mogu li ili ne mogu da treniram, silne rasprave… Bilo mi je jako teško, zato ću ovu titulu izdvojiti – zaključio je Karlitos.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here