Tanjug/AP
Karlos Alkaras

Dileme ne postoje – Novak Đoković i Karlos Alkaras najbolji su teniseri današnjice. Evidentno je da je u 2023. godini uspešniji bio Srbin – osvojio je tri grend slema i igrao finale na četvrtom, a trenutno se i nalazi na čelu ATP liste.

Igrač iz Mursije ne krije da mu je velika motivacija da bude uspešniji od 36-godišnjeg Đokovića. U razgovoru za ATP, Alkaras je govorio o tome koliko često razmišlja o Novaku dok se priprema za mečeve.

– Neću da lažem, skoro na svakom treningu mislim o njemu. Kada treniram, imam cilj, kada idem na turnire, imam cilj. Cilj je da budem svetski broj jedan do kraja godine, tako da mi je Đoković na umu na skoro svakom treningu – bio je otvoren Karlitos.

– Na svakom treningu moram da budem najbolji što mogu. Svaku loptu treba da odigram sa 100 odsto kako bih mogao da ga sustignem – rekao je 20-godišnji Španac.

Alkaras je u tekućoj godini već ostvario plasman u osam ATP finala, a osvojio je šest titula (Buenos Ajres, Indijan Vels, Barselona, Madrid, Kvins, Vimbldon). U borbi za pehar pobedili su ga samo Kameron Nori u Riju i Novak Đoković u Sinsinatiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here