Tanjug/AP
Karlos Alkaras

Karlos Alkaras već danas počinje misiju odbrane pehara na US openu i prvog mesta na svetskoj listi.

Američku turneju, španski teniser počinje na turniru u Torontu gde je prvi nosilac. Na startu je slobodan, dok u drugoj rundi ide na boljeg iz meča Bernabea Zapate Miraljesa i Bena Šeltona.

Razlika između Alkarasa i Novaka Đokovića, koji neće igrati u Kanadi je ukupno 430 poena. Tako će Španac pokušati da profitira na tome što je srpski as rešio da za nedelju dana produži odmor i krene sa turnejom tek od naredne nedelje u Sinsinatiju.

Što se tiče Alkarasa, on će na National Bank Openu igrati po drugi put, a jedini meč do sada, prošle godine na startu protiv Tomija Pola, u drugom kolu, izgubio je u dva seta.

– Istina je da nisam isključivo fokusiran na samo jednu stvar, jasno mi je da moram sve da poboljšam. Uvek možete da budete bolji, uvek možete više, tako da sada pokušavam da popravim sve po malo – rekao je Karlitos po dolasku u Toronto.

Što se tiče Sinsinatija, tamo brani četvrtfinale od prošle godine i 180 poena, dok će u Njujorku braniti 2.000.

Za njega je od apsolutne važnosti da, ukoliko želi da sačuva prvo mesto, osvoji što više poena na dva masters turnira. Zato mu je Toronto jako bitan jer tu može da akumulira 990 novih poena.

Što se tiče Đokovića, s obzirom na činjenicu da zbog nemogućnosti ulaska u SAD prošle godine nije igrao, on će osvajati nove poene.

Tako se može dogoditi da imamo novu klackalicu na vrhu – Novak je prestigao Alkarasa na prvom mestu posle Rolan Garosa, Španac se potom vratio na tron na Vimbldonu, a videćemo šta će biti posle američkog dela sezone.

U svakom slučaju, biće veoma interesantno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here