EPA-EFE
Karlos Alkaras

Koliko su Karlosu Alkarasu pčele pomogle da pobedi Aleksandra Zvereva, to znaju samo on i Nemac. Ali da će mu pomoć pčela i te kakobiti potrebna u polufinalu mastersa u Indijan Velsu protiv Janika Sinera, on najbolje zna. Jer Španac ima negativan međusobni skor i protiv Nemca i protiv Italijana.

– Siner je trenutno najbolji teniser na svetu, biće to veliki izazov – ističe Alkaras koji je tri puta slavio u sedam mečeva sa narednim suparnikom.

– Iskreno, ni sam ne znam kako da priđem ovoj partiji. Video sam izjavu Tomija Pola da “Siner igra potpuno nag” i mnogo mi se dopala – dodao je Španac.

Amerikanac je, inače, citirao svog trenera Argentinca da se u toj zemlji, kada neko igra besprekorno, kaže da igra nag.

– Janik zaista igra fenomenalno, bez poraza je u 2024. Mnogo uživam kada gledam kako igra. Biće to veliki izazov za mene. Dve poslednje partije sam izgubio od njega, tako da moram malo da se prilagodim. U svakom slučaju to će biti moja najteža partija do sada u sezoni – svestaj ne Karlitos.

Naravno, incident sa pčelama koji je odložio duel sa Zverevim za skoro dva časa i posle koga je Nemac nastavio susret nekako potpuno ispražnjen, još je tema dana.

– Sigurno najčudniji meč koji sam odigrao. Dobio sam treći gem i hteo da serviram kada sam video pčele. Prvo sam pomislio da ih je samo nekoliko a onda sam pogledao ka nebu i video stotine, neke od njih na mojoj kosi. Jedna me je ujela. Bilo je ludo, počeo sam da trčim u svim pravcima kako bih se spasao – priča Alkaras.

Kada su se teniseri vratili na teren, problem još nije bio rešen.

– Bilo je još pčela po uglovima i ometale su nas. Pokušali smo da se zagrejemo, ali video sam ih i nisam mogao da se koncentrišem. Više sam pazio da budem daleko od njih nego kako udaram – objasnio je.

Međutim, kada je meč nastavljen, samo je Alkaras igrao. Zverev je statirao.

– Smirio sam se i fokusirao na lopticu. Odlično sam počeo nastavak – objašnjava Karlitos šta je presudilo da pobedi sa 6:3, 6:1.

Inače, polufinale Alkarasa i Sinera je i dvoboj za drugo mesto na svetu. Ko pobedi biće prvi do Novaka Đokovića posle turnira. Danil Medvedev više nema tu šansu. Čim su Španac i Italijan preskočili četvrtfinale, Rusu je ostala četvrta pozicija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here