Alžir: Srpski političari umalo linčovani

0

 

Prijateljski meč fudbalskih reprezentacija Srbije i Alžira (3:0), koji je u sredu održan na stadionu "5. jul", pretio je da se pretvori u haos sa nesagledivim posledicama.

 

Delegacija privrednika koju je predvodio ministarski tandem Dragan Šutanovac – Mlađan Dinkić, zajedno s guvernerom Narodne banke Srbije Radovanom Jelašićem, našla se u grotlu navijačkog pakla, kada je masa domaćih ljubitelja fudbala nagrnula na njihov sektor i polomila ogromno staklo koje ih je delilo od Srba.

 

Veći incident onemogućili su pripadnici obezbeđenja i policajci, koji su drvenim motkama rasterali gomilu i sprečili je da napadne goste. Jedan od očevidaca nemilog događaja rekao je za "Kurir" da su događaji na tribinama pretili da postanu veoma dramatični.

 

"Kad smo ušli u ložu, došlo je do koškanja obezbeđenja s navijačima, pri čemu su pukla ogromna staklena vrata, nakon čega smo ušli u VIP sektor. Kasnije se stvorila ogromna gužva na stepeništu na kojem je bio prolaz za stadionsku ložu. Većina Srba nalazila se u tom delu, u kojem se stvorila gužva, pa nije moglo da se prođe. Kad je iz ambasade javljeno da članove privredne delegacije ne puštaju da se sklone iz gužve, intervenisalo je srpsko obezbeđenje. Posle kraćeg sukoba s lokalnim navijačima, obezbeđenje je uspelo da očisti čitav sektor i omogući da se svi bezbedno smeste", priča član delegacije koji je želeo da ostane anoniman.

 

Nevoljama za srpske političare i privrednike tu nije bio kraj, dodaje ovaj izvor.

 

"Nakon trećeg gola ministri Šutanovac i Dinkić, zajedno s guvernerom NBS Jelašićem, morali su da napuste stadion jer je postalo prilično nebezbedno, a ubrzo za njima otišli su i ostali članovi delegacije", prepričava očevidac ovog događaja na stadionu "5. jul" u Alžiru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here