commons.wikimedia

Američka ambasada u Srbiji saopštila je danas, reagujući na ostavku direktora BIA Aleksandra Vulina, da Sjedinjene Države nemaju nikakvu ulogu u kadrovskim odlukama srpskih vlasti.

– Naš stav o gospodinu Vulinu je dobro poznat. On ostaje pod američkim sankcijama –  naveo je portparol ambasade.

Dodaje se da se SAD raduju nastavku produbljivanja partnerstva sa Srbijom na njenom putu ka punoj integraciji u Evropi i evroatlantsku zajednicu.

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan i zamenik pomoćnika državnog sekretara Gabrijel Eskobar ponovio je stav ambasade SAD u Beogradu, da ta zemlja ne odlučuje o kadrovskim rešenjima u ime srpske vlade.

– Ali, naša pozicija o gospodinu Vulinu je veoma jasna, on je bio veoma destabilizujuća figura u regionu već duže vreme i znate da su naše sankcije bile zasnovane na tome –  rekao je Eskobar za makedonski servis Glasa Amerike.

Direktor BIA Vulin saopštio je ranije danas da podnosi neopozivu ostavku, navodeći da “SAD i EU traže njegovu glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji”.

“Nisam uzrok ucena i pritisaka na Srbiju i Srpski svet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucene i pritiske na Srbiju i Srpski svet”, napisao je Vulin, obrazlažući svoju odluku o ostavci, saopšteno je iz Bezbednosno-informativne agencije.

4 COMMENTS

  1. Ameri su veliko zlo za ceo svet ali neće proći mnogo vremena pa će mečka zaigrati i ispred njihovih vrata.Da nema tih drski bezdušnika kao i englezi,svet bi živeo mnogo lepše i mirnije,ovako ti lopovi i pljačkaši malih zemalja prave haos u svetu,daće BOG da se to sve dovede u red i da se ti mufljuzi stave gde im je mesto,ispod zemlje!!!🤬🤬🤬🤬🤬

  2. Nemate zato se i pravdate.
    Vucic je katastrofa od jednog predsednika. Nikad pre Srbija nije imala ovaku plasibabu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here