Vesti
Sveštenik Nikola Kovačević, ambasador Rade Stefanović i predsednik CŠO u Daptu sa crkvenim horom

U prošlu nedelju u crkvi Svetog Jovana krstitelja u Daptu, svečano je obeležen Pokrov Presvete Bogorodice. Ovaj verski praznik, koji se kod Srba slavi od kraja 17. veka, krsna je slava lokalnog Kola srpskih sestara iz Crkveno-školske opštine u ovom naselju koje pripada Vulongongu.

Proslava praznika okupila je veliki broj parohijana, ali i gostiju iz drugih gradova Novog Južnog Velsa. Među počasnim zvanicama bio je ambasador Republike Srbije u Kanberi Rade Stefanović, koji se domaćinima zahvalio na gostoprimstvu i poželeo Kolu srpskih sestara da još dugo u zdravlju i sreći obeležava ovaj praznik.

Liturgiju je služio starešina crkve, otac Nikola Kovačević, uz sasluživanje protojereja-stavrofora Ljupka Čubrilovića i Nikole Bilića i pojanje crkvenog hora. Domaćica slave bila je Danijela Radojičić.

„Hvala svima koji su pomogli u organizaciji, ocu Nikoli Biliću koji je sasluživao i ambasadoru Republike Srbije Radetu Stefanoviću koji je uveličao naše slavlje. Posebno se zahvaljujemo našem vernom narodu, koji je došao u rekordnom broju da proslavi našu nebesku zaštitnicu – Presvetu Bogorodicu“, navodi se na zvaničnoj stranici crkve Svetog Jovana krstitelja.

Crkvena sala je bila ispunjena gostima
Sveštenici Nikola Bilić i Ljupko Čubrilović su sasluživali tokom liturgije

Posle službe, za okupljeni narod je upriličena bogata trpeza ljubavi u crkvenoj sali, a priređen je i kulturno-umetnički program u kojem se spletom narodnih igara predstavilo folklorno društvo Crkveno-školske opštine u Daptu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here