Beogradski forum za sve ravnopravnih
Ambasador Hasanpur posetio Beogradski forum

Ambasador Islamske Republike Iran u Republici Srbiji Rašid Hasanpur, posetio je Beogradski forum za svet ravnopravnih. U dužem i prijatelјskom razgovoru sa ranijim ambasadorima SRJ i Srbije Živadinom Jovanovićem i Radetom Dropcem razmenjena su mišlјenja o bilateralnim odnosima i o aktuelnim događanjima u Evropi i na Bliskom istoku. Izraženo je obostrano zadovolјstvo uspešnim razvojem bilateralnih odnosa i saradnje čemu svoj doprinos daju i nevladine organizacije.

Predstavnici Beogradskog foruma za svet ravnopravnih izrazili su zahvalnost za podršku Irana suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i za nepriznavanje jednostranog i ilegalnog otceplјenja Prištine. Izrazili su uverenje da će Iran nastaviti sa svojom principijelnom i prijatelјskom podrškom Srbiji u Ujedinjenim nacijama i svim drugim univerzalnim i regionalnim međunarodnim organizacijama.

Izražena je obostrana zabrinutost tragičnim razvojem sukoba na Bliskom istoku i neophodnost da se sukob neodložno prekine, zaustavi egzodus i masovno stradanje naroda Palestine, posebno žena i dece. Ocenjeno je da je mirno i održivo rešenje moguće samo otklanjanjem uzroka, poštovanjem međunarodnog prava i posebno Rezolucija SB UN, koje potvrđuju pravo na postojanje dve države.

1 COMMENT

  1. Oni koji su imali nameru da uvuku Iran u rat sa Izraelom i da tako umesto njih Persijanci ubijaju Jevreje i obrnuto, očigledno su pogrešno procenili mudrost iranskog rukovotstva. Stara je to kultura – nisu im to kauboji sa divljeg Zapada koji potežu pištolj na svaku propagandnu laž !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here