Youtube/ATV
Igor Kalabuhov

Ruski ambasador Igor Kalabuhov demonstrativno je ustao i napustio svečanost povodom 22 godine od proglašenja distrikta Brčko zbog, kako je navela ta ambasada, “neprihvatljifih formulacija šefa delegacije EU u BiH Johana Satlera, koji je tom prilikom govorio i o specijalnoj operaciji ruske vojske u Ukrajini”.

Ambasada Ruske Federacije u BiH zahvalila je vlastima Brčko distrikta za izraženo gostoprimstvo povodom 22 godine od proglašenja distrikta – 8. marta, navodeći da su revoltirani što to gostoprimstvo nije ispoštovao šef Delegacije EU u BiH Johan Satler prenela je RTRS.

Iz Ambasade ističu da je Satler u govoru tokom svečane akademije u “neprihvatljivim i provokativnim formulacijama dopustio izjave koje nemaju nikakve veze sa pomenutom temom”.

Satler je u utorak, navodi se u saopštenju ambasade, u obraćanju na manifestaciji povodom 22 godine od proglašenja distrikta govorio i o “specijalnoj operaciji ruske vojske u Ukrajini”, nakon čega je ruski ambasador Igor Kalabuhov demonstrativno ustao i napustio svečanost.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here