commons.wikimedia
Američki bombarder B-52H

Strateški bombarderi B-52H “Stratofortres” američkog ratnog vazduhoplovstva u stanju su da “napadnu” Rusiju koristeći raketno naoružanje bez ulaska aviona u vazdušni prostor koji kontoliše protivavionski raketni sistem S-400 “Trijumf”, navodi ukrajinska konsultantska kompanija “Difens ekspres”.

Na taj način je kompanija prokomentarisala nedavni let američkih letelica iznad Arktika u blizini granice sa Rusijom.

Prema navođenju „Difens ekspresa“, domet lansiranja krstarećih raketa ugrađenih u letelicu može da iznosi od 980 do preko 1200 kilometara. Portal podseća da ruski sistem S-400 ima domet detekcije meta 600 kilometara.

“To je dovoljno za napad na glavne strateške objekte Rusije na Arktiku i delu Sibira“, tvrdi „Difens ekspres“.

U tekstu se ističe da se radi o ruskim arktičkim vojnim bazama, kao i o infrastrukturi Severnog morskog puta koji obezbeđuje funkcionisanje čitavih regiona i značajan deo ekonomije zemlje.

„Ovo je već druga epizoda demonstracije sposobnosti američke strateške avijacije za Kremlj u podslednjih nekoliko dana“, smatra kompanija.

Ranije je „Difens ekspres“ naveo da ukrajinske vlasti koriste zapadne svemirske letelice za praćenje aktivnosti Rusije na Krimu.

8 COMMENTS

  1. Ne znam da li to gospoda, stratezi sa zapada, sebe tese da bi im takav udar doneo strategijsku prednost.Mozda mogu da provere,ali posledice mogu da budu vrlo bolne.!A popravni,verovatno,nije predvidjen!Pametan se uci na svojim greskama.A ONI STALNO BEZE SA TOG CASA ISTORIJE!

  2. mogu k.. na osnovu cega tvrde akda rakete 10 puta brze od aviona.. drugo a sta ce na kontraudar satanama iz podmornica plus interkontinentalne,topolj, sarmat i stana. jedan udar iz podmornice 160 gradova unistava?!!

  3. tako je druze, imaju pa nek probaju, hahaha. oni bre nisu u stanju ni proteste da rese, ali zato imaju m.. da nasrnu na Srbiju, Libiju, Siriju,…,u Vijetnamu su dobili po pi…, a mozda i jeste vreme da konacno pogrese i da se zavrsi dvesta godina demokatije bombaske..jedino ako im Ukrajinci i Poljaci ne pomognu, to moze da prevagne u korist kraja obe vatikanske ludare. Jedino sto je provereno tacno je da ameri lazu ko psi, i da su hrabri do zadnje kapi tudje krvi, tu im nema premca, zaista.

  4. Ko je ovo napisao piši propalo u koliko dođe do bilo kojeg napada SAD na Rusiju ni jedna američka raketa neće moći i nemože pasti na Rusku teritoriju ma sa koje daljine SAD gađale Rusiju. Mislim da je ovo želja Ukrajinskih nacista i propaliteta. Za sada nikakve šanse nema SAD da bilo šta pokušaju u bombardovanju Rusije. Pa nije Rusija isto što i Srbija da može i zec da očeše njegove stvari. Zaboravi to i ne pokušavaj više ovako neke divlje patke pisanja.

  5. Ameri su kukavice nema ništa od toga.Rusi imaju takvo naoružanje da će ih smrviti sve.Zivi bili pa videli.

  6. to su puste zelje svih rusomrzaca ali nece da moze da je to bar priblizno moguce to bi se vec desilo u petak ali prc milojko

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here