pixabay.com
Bela kuća

Uticajni američki kongresmen Erik Svolvel danas je, uoči sastanka u okvoru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, osudio nasilje nad Srbima na KiM i zatražio da se poštuju njihova politička prava.

Svolvel je na društvenoj mreži X (Tviter) pozvao lidere Beograda i Prištine da se posvete miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

On je pozdravio to što je EU domaćin predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju u Briselu kako bi radili ka punoj primeni sporazuma o normalizaciji odnosa.

“Srbi koji žive na Kosovu zaslužuju glas u njihovoj vladi, a nasilje nad njima je neprihvatljivo. Pozivam obojicu lidera da se posvete miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu”, poručio je Svolvel.

Dodao je da se nada da inicijativa “Otvoreni Balkan” može da posluži kao koristan forum za integraciju Prištine u regionalnu ekonomiju i poveća prosperitet za sve članove inicijative.

3 COMMENTS

  1. E da je rusk parlamentarac sad di se javljali patrioti i zahvaljivali – ali eto posto je Amer ….cute ko zaliveni.

  2. SRBIJA USKORO U EU I NATO! KONAČNO SVOJI NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA, NATO SRBIJA, ŽIVELA EU , AMERIKA I SRBIJA. SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA, GDE I PRIPADA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here