pixabay.com

Brojni predstavnici Republikanske partije u američkom Kongresu zalažu se za to da Ukrajina odustane od dela svoje teritorije u korist Rusije.

“Najupečatljivija je spremnost republikanaca da ustupe deo Ukrajine: 41 odsto njih se složilo sa tim da Rusija dobije deo ukrajinske teritorije u korist okončanja sukoba”, navodi se u novoj anketi organizacije za istraživanje javnog mnjenja “Galup” na koju se list poziva, piše list “Vašington post”.

Kako navodi autor članka, polovina predstavnika Republikanske stranke, odnosno 18 odsto više nego u aprilu 2022. godine, smatra da Vašington čini “previše” za Kijev. Takođe, većina republikanaca smatra da Amerika “treba da prestane da finansira ukrajinsku vojsku i tačka”.

Naime, istraživanje televizije “Foks njuz” pokazalo je da većina pristalica Republikanske stranke ne smatra mogućom vojnu pobedu Ukrajine u sukobu protiv Rusije, a takođe smatra da sam konflikt u Ukrajini i postupci Rusije ne predstavljaju direktnu pretnju po bezbednost SAD.

1 COMMENT

  1. Amerika je učinila mnogo i za lažnu državu Kosovo – bombardovala je Srbiju 1999, NATO je posle rata okupirao KiM, forsirao priznanja, finansiraju ih, dozvoljavaju ekstremistima teror nad Srbima…. Dakle možemo da očekujemo povratak srpskih vlasti kad se Kurti smuči Amerikancima- ako već nije…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here