Youtube/Kalašnikov
Foto: Ilustracija

Japan i SAD najavili su da će naredne sedmice postići dogovor o zajedničkom razvijanju sistema za suprotstavljanje hipersoničnim raketama koje razvijaju Kina, Rusija i Severna Koreja, objavio je danas japanski list Jomiuri.

Potpisivanje sporazuma o zajedničkom projektu novog sistema PVO, dizajniranog za odbranu od balističkih raketa, očekuje se kada se američki predsednik Džozef Bajden bude sastao sa japanskim premijerom Fumiom Kišidom u petak u SAD, prenosi Rojters.

Za razliku od klasičnih balističkih projektila, koji do svojih ciljeva lete predvidljivim putanjama, hipersonični projektili mogu da promene kurs leta, što otežava posao sistemima PVO.

Zvaničnici japanskog ministarstva spoljnih poslova nisu bili dostupni za komentare van radnog vremena.

21 COMMENTS

  1. Potrebna im je da se suprostave hipersonicnim raketama naj manje 10 godina. Do tog vremena nece biti vise Amerike

  2. Ma kako da ne.. Evo Rusi se uplašili od vašeg budućeg PVP PRO. Ajde ne lupajte.. Dok vi to možda napravite, ko zna šta će tada Rusi imati.. hehe.. Sve u svemu kasnite za Rusijom po pitanju hipersoničnih raketa najmanje 10 god, a po pitanju PVO PRO sistemu kasnite 50 god. Rusi su CAREVI U RAKETNOJ TEHNOLOGIJI.. ☝️☝️☝️

  3. Da,da….smisliće,možda kad izmisle Star Trek Enterprise sa vorpom 9 ,fotonskim torpedima i fejzerima….da,da

  4. Da bi testirali takve sisteme koje ce mozda napraviti nekada treba da ih gadjaju oni koji imaju hipersonicne rakete posto ih sami nemaju kao ni sistem za obaranje.

  5. Vi ne možete da se nosite sa onime, što Rusi, Kinezi, Iran, pa ćak Severna Koreja, već imaju, a kamoli sa onim, što razvijaju!

  6. Основни посао американаца је да продају што више оружија
    Прво доносе демократију тако што обарају владе, па поставе своје олаћенике , па онда ураде све да дође до рата, па и ту продају оружије
    То је америчка демократија

    Боже☦️помози да им тај рат буде у њиховој земљи

  7. Hipersonika je level iznad supersonike. Ako znamo da Ameri i njihovi sateliti ni Iskander, koji ne može dostići ni 3maha, ne mogu oboriti pitam se koliko će im trebati vremena da obore nešto što je hipersoničnog nivoa. Dok oni nauče da obaraju Iskander i dok nauče da prepiznaju pravu raketu od 3 mamca koje Iskander izbacuje iznad branjene teritorije, Rusi će i u hipersonične rakete postaviti nešto slično.

    • Pa ni japan nema naoružanje kao S.K, a o Rusiji da i ne govorim 😂
      Lek od ruskih raketa je taj da se ne kačiš sa njima 😂

  8. Nije to lek, već placebo pilula za zapadne mozgove. Deluje samo ako poveruješ da deluje. A možda i u nekim video igricama.

  9. Ma da kako ne 🤣🤣🤣,evo sad samo što niste 🤣izmislili 🤣.Ovi japanci mi se gade ! Kakvi smradovi,šta im ameri napravise,nema veći poltrona na svetu.Obraz im je nula.

  10. I ovo sto imaju Ameri je od SSSR-a 90′ tih pokradeno.
    Od Japanaca nista novo nismo ni ocekivali, ovde ce vjerovatno da poguraju projekat sa svojim prirodnim bogatstvima.

  11. Sve hipersonične rakete koje padaju na cilj pod uglom od 90 stepeni odnosno padaju kao meteor ni sa čim neće moći da se zaustave. Rus i to vrlo dobro znaju a i kinezi tako da ne postoji stopostotna zaštita i nikada je neće biti na sreću ili nesreću Rusi poseduje ovakve rakete tako da NATO pakt nikada neće ući u otvoreni sukob sa Rusijom jer znaju da bi te rakete bile praktično počtak kraja njihove dominacije na moru, a to bi značilo povratak u njihove granice i njihov kraj svetske dominacije!

    • Da teško je shvatiti da si nula t.j bolid … a toliko godina si proterao i ništa, ha, ha, ha 🤣🤣🤣 pipanje uz vetar, ko se poslednji smeje najslađe se smeje … napred Rusija

  12. Da teško je shvatiti da si nula t.j bolid … a toliko godina si proterao i ništa, ha, ha, ha 🤣🤣🤣 pišanje uz vetar, ko se poslednji smeje najslađe se smeje … napred Rusija

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here