EPA/Zurab Kurtsikidze
Ukrajinska vojska

Oružane snage Ukrajine uskoro neće biti sposobne da se odupru ruskoj vojsci, ukazao je bivši obaveštajac američke vojske Skot Riter.

Ukrajinci su blizu kolapsa na frontu, rekao je i ocenio da će uskoro doći do “odlučujućeg trenutka kada će borbeno jedinstvo potpuno nestati, a Rusija će moći da nastavi da se kreće napred bez usporavanja”.

Zbog neuspeha ukrajinskih oružanih snaga NATO, koji podržava ukrajinsku vojsku, nalazi se u teškom položaju, dodao je on.

– Mislim da će za nekoliko nedelja NATO biti pod još većim pritiskom. Neće moći ni da sanjaju o pobedi, jer ukrajinske vojske neće biti – zaključio je Riter.

Poslednjih nedelja, ukrajinske oružane snage pretrpele su nekoliko većih poraza i povukle su se sa ključnih utvrđenih područja.

Rusija je tokom protekle nedelje osvojila nekoliko naselja u Donjeckoj narodnoj republici – Pobedu, Lastočkino, Severnoje i Petrovskoje.

2 COMMENTS

  1. Bivsi obavestajac. Normalno. Ta ko drugi , nego bivsi. Bivsi obavestajci su kao u toku? Ajmo bivsi i nekadasnji – lep izvor tacnih vesti. Ali – jel ‘imate nekad nesto od aktuelnih obavestajaca:)

  2. Зато време ће Русија остати без и једног брода у Сињем мору.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here