Američki plaćenici na istoku Ukrajine!

0

List Bild piše da američki plaćenici sprovode gerilske operacije protiv proruskih aktivista na istoku Ukrajine
 

Prema informacijama na osnovu radio komunikacije između komandnih centara ruske vojske, koje je otkrila američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA) i potom prosledila nemačkoj tajnoj službi (BND), američki plaćenici koordiniraju i sprovode gerilske operacije protiv proruskih aktivista oko Slavjanska na istoku Ukrajine.

 

Ti plaćenici rade za američku firmu Akademi, poznatijom pod starim imenom Blekvoter (Blackwater).

 

To je firma za obezbeđenje, kojoj je američka vojska uskratila ugovor u Iraku posle jedne pucnjave na civile 2007. godine, piše nemački list.

 

Bild am Zontag dodaje da se ne zna s kim je ta firma sada sklopila ugovor.

 

List podseća da je Rusija pre nekoliko nedelja osudila prisustvo američkih plaćenika na strani ukrajinskih vladinih snaga bezbednosti, ali je američki ambasador u Kijevu Džefri Pajat to demantovao polovinom marta.

 

Nemački list je prošle nedelje otkrio da ukrajinsku vladu savetuje desetine stručnjaka američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) i Centralne obaveštajne agencije (CIA).

 

Pročitajte još:

List je nedavno pisao da CIA i FBI savetuju ukrajinsku Vladu

* Agenti CIA i FBI savetuju Ukrajince

* CIA: Nismo naredili akciju u Ukrajini

* Bela kuća: Tačno je, direktor CIA je posetio Kijev

 

Pozivajući se na neimenovane izvore iz nemačkih bezbednosnih službi, list naveo je da agenti CIA i FBI pomažu Kijevu u obračunu sa pobunjenicima na istoku Ukrajine i da obezbedi taj deo zemlje.

 

Bild am Zontag dodao je da američki agenti nisu direktno angažovani u borbama sa proruskim aktivistima, već da su aktivni pre svega u Kijevu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here