EPA-EFE/Chris Kleponis
Donald Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da Sjedinjene Države „umiru iznutra“ i da niko ništa ne radi da zaustavi to. Upozorio je da se SAD „truju“ najezdom imigranata koji dolaze u zemlju, pa je pozvao na nastavak pravljenja zida duž granice, čije je građenje zaustavio predsednik Džozef Bajden kada je u januaru stupio na dužnost.

– Naša država se truje tako što milioni ljudi ilegalno prelaze našu granicu, a u mnogim slučajevima nisu ni ispitani, ni zaustavljeni. Mnogi su kriminalci iz ispražnjenih zatvora drugih zemalja, većina njih su opasni – naveo je Tramp u saopštenju, preneo je „Njujork post“.

– Prva stvar koju bi trebalo uraditi, a treba je uraditi brzo, jeste da se završi izgradnja zida. Dogovor se mora postići sa Meksikom, koji služi kao barijera dugačka 3.500 kilometara, a ne kao lansirna platforma odakle ilegalci dolaze – smatra Tramp.

Uz okončanje izgradnje zida, Bajden je prekinuo Trampovu imigracionu politiku, nakon čega je došlo do povećanja u broju imigranata koji su došli u SAD iz Meksika i iz Centralne i Južne Amerike.

Američka carina i pogranična služba privele su rekordnih 1,7 miliona migranata bez dokumenata u prethodnih 12 meseci, naveli su zvaničnici.

Tramp je izrazio zabrinutost zbog avganistanskih saveznika koji se transportuju u SAD, nakon što se Bajdenova administracija 31. avgusta povukla iz Avganistana.

– Koliko glupa je postala naša država… Tužno je gledati ovo, pre 10 meseci nismo imali nijedan od ovih problema, niti probleme sa ekonomijom, inflacijom, cenama goriva koje su otišle u nebesa i još mnogo toga – naveo je Tramp.

1 KOMENTAR

  1. Нестала ако може, сбијет че дисати слободније и без тираније.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime