EPA
Sergej Rjabkov

Sjedinjene Države se sve više fokusiraju na promenu vlasti i organizovanje unutrašnjih nemira u Rusiji, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Rjabkov.

– SAD, ne samo da su pokrenule hibridni rat protiv Rusije, koji se vodi, po svemu sudeći, do poslednjeg Ukrajinca. One i dalje žele da nanesu strateški poraz Rusiji i demonstriraju sve veći fokus na promenu vlasti (u Rusiji), da organizuju unutrašnje nemire u Rusiji – rekao je zamenik ministra.

Prema njegovim rečima, u ovim uslovima, scenario konfrontacije između Moskve i Vašingtona postao je “datost od koje se mora polaziti”. Istovremeno, Rjabkov nije isključio da bi dalja eskalacija Sjedinjenih Država mogla dovesti do prekida rusko-američkih diplomatskih odnosa.

– Raspon izbora, uzimajući u obzir raspoloženje u Vašingtonu, je mali. Čisto negativna opcija je dalja eskalacija, sve do (u diplomatskom pravcu) prekida izuzetno tankih bilateralnih odnosa. Ili manje dramatična opcija: potpuno obuzdavanje Rusija i Kina sa elementima dijaloga, u kombinaciji sa aktivnim pokušajima da se stvori raskol većine u svetu koja se ne slaže sa zapadnim svetskim poretkom, zasnovanom na pravilima –   objasnio je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije.

Rjabkov je dodao da ne može da “predvidi šta će tačno prevladati” u američkoj politici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here