pixabay.com
Foto: Ilustracija

Manevri Amerike u Crnom moru su pretnja miru i stabilnosti, ocenila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Kako je dodala, stiče se utisak da Amerikanci jedva čekaju da nađu neprijatelja.

„Stiče se utisak da američka 6. flota u Crnom moru jedva čeka da nađe neprijatelja, ali rade to uzalud“, rekla je Zaharova na redovnom brifingu za novinare.
Prema njenim rečima, vojne vežbe tik uz ruske granice usmerene su protiv Rusije i predstavljaju opasnost po mir i stabilnost.

Podsetimo, pres-služba američke Šeste flote saopštila da su brodovi Ratne mornarice SAD i Turske, uz podršku dva turska lovca F-16, realizovali zajedničke vojne vežbe u Crnom moru 9. februara.

Vežbe su predviđale otkrivanje podmornica uslovnog protivnika. Bili su uključeni i američki razarači „Porter“ i „Donald Kuk“, pomorski patrolni avion „Posejdon“, turske fregate „Oruk Reis“ i „Turgutreis“, dva lovca F-16 i izviđački avion.

Rusija je već reagovala tim povodom, poručivši Vašingtonu da prestane „da zvecka oružjem“ i traži izgovore za prisustvo u Crnom moru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here