Amerikanci na Kosovu zbog Gazivoda

commons.wikimedia/Bobik
Jezero Gazivode

Na Kosovu i Metohiji boravi grupa eksperata iz SAD, povodom tačke Vašingtonskog sporazuma koja se odnosi na akumulaciju jezera Gazivode.

Kosovski premijer Avdulah Hoti rekao je da stručnjaci iz SAD istražuju sve potrebne modalitete kako bi izradili studiju izvodljivosti, prenosi RTK.

Vest da su američki stručnjaci u Prištini, potvrdila je i američka ambasada na KiM, koja je navela da je u ponedeljak stigla delegacija koju predvode predstavnici odseka Stejt departmenta za energetiku, provajderi za energiju i poslovni lideri, kako bi razgovarala o diversifikaciji energije, prenosi Sputnjik.

„Diversifikacija kosovskih izvora energije, uključujući prelazak na održive alternative, ključna je za osiguranje kosovske bezbednosti i prosperiteta. Današnje rasprave fokusiraće se na to kako pametno upravljanje vodenim i energetskim resursima širom regiona i preko granica može privući nove investicije i rezultirati dugoročnim ekonomskim koristima za Kosovo i Srbiju“, objavila je ambasada na svom nalogu na Fejsbuku.

Yesterday the U.S. Department of Energy led interagency delegation met with GOK leadership, energy providers and…

Gepostet von U.S. Embassy Pristina, Kosovo am Dienstag, 20. Oktober 2020

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime