Amerikanka se onesvestila u finalu umetničkog plivanja, izvukli je sa dna bazena

2
Tanjug/AP

Američka predstavnica u umetničkom plivanju Anita Alvarez onesvestila se za vreme nastupa na Svetskom prvenstvu u Budimpešti i spasila ju je trener Andrea Fuentes koja je uskočila u bazen.

Anita Alvarez je potonula na dno bazena nakon nastupa u finalu umetničkog plivanja, a trener Andrea Fuentes je uskočila u bazen.

– Jako smo se uplašili. Morala sam da uskočim jer spasioci to nisu učinili – izjavila je Fuentes.

Fuentes, u majici i kratkim pantalonama, zaronila je do dna i izvukla Alvarez na površinu.

– Bojala sam se jer sam videla da ne diše, ali sada je dobro – rekla je ona.

Plivačica je posle toga odvezena u bolnicu. Četvorostruka osvajačica olimpijske medalje Fuentes je objasnila da je njena plivačica izgubila svest zbog napora za vreme nastupa.

– Samo je imala vodu u plućima. Jednom kada je počela da diše sve je bilo u redu – dodala je, kazavši kako će se Alvarez odmarati u četvrtak, a u petak bi trebalo da nastupi u ekipnom takmičenju, ako joj je lekari dopuste.

Za 25-godišnju Alvarez ovo je treće svetsko prvenstvo, a već se događalo da izgubi svest na takmičenju i to u kvalifikacijama za Olimpijske igre prošle godine u Barseloni.

2 COMMENTS

  1. Po Bušido običajima, spasioci bi trebalo da počine harakiri. Ovako, verovatno ni pogled neće oboriti.

  2. Ojjjj Dragane neko ce vrv i da te razume…dobro je da ti tvoji obicaji nisu u Madjarskoj…a zasto bi pogled obarao neko ko spasi tudji zivot pls. objasni nama Busido neukima?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here