Amerikanke prelaze u islam i bore se za Al Kaidu

0

Transformacije plavooke Džihad Džejn

 

Polin Ramirez (31), čije su hapšenje potvrdili američki zvaničnici, druga je Amerikanka koja se povezuje sa ovom zaverom u poslednjih nekoliko dana.

 

Američko Ministarstvo pravosuđa saopštilo je u utorak da je podignuta optužnica protiv Kolin Laroz, žene iz predgrađa Filadelfije, koja je na Internetu koristila pseudonime "Fatima Laroz" i "Džihad Džejn", za kovanje zavere za ubistvo neimenovanog švedskog državljanina i korišćenje Interneta za okupljanje saradnika i pristalica.

 

Irska policija je saopštila da je uhapsila sedam osoba u sklopu istrage o zaveri za ubistvo crtača stripova Larsa Vilksa iz Švedske zbog prikazivanja proroka Muhameda sa telom psa. Ovaj crtež je naveo iračku grupu povezanu sa Al kaidom da objavi nagradu od 100.000 dolara za Vilkovu glavu.

 

Američki zvaničnici nisu želeli da komentarišu da li je optužnica protiv "Džihad Džejn", koja je u američkom pritvoru od oktobra prošle godine, povezana sa zaverom protiv Vilksa.

 

Međutim, roditelji Ramirezove, Kristina i Džordž Mot iz američke države Kolorado, veruju da je njihovu ćerku regrutovala Laroz, koja ju je upoznala sa Alžircem za koga se Džejmi i udala pošto se preselila u Irsku u septembru.

 

Porodica Ramirezove kaže da je njihova ćerka sa sobom u Irsku odvela šestogodišnjeg sina koji je završio u domu za decu bez roditeljskog staranja posle njenog hapšenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here