youtube/printscreen
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je posle Bogojavljanskog plivanja za Časni krst u Podgorici da je Crna Gora danas duhovni centar Evrope, a da su Morača i Ribnica postale reka Jordan.

Mitropolit Amfilohije je pozvao sve koji su sada na vlasti da ako hoće da budu naslednici kralja Nikole dođu da se krste sa svojim narodom i vrate se istinskim vrednostima, da se vrate „Bogu i narodu“.

– Crna Gora je danas duhovni centar Evrope. Ovo je poziv svim evropskim narodima da se vrate sebi, apostolima Petru i Pavlu, velikim časnim ljudima koji su osveštali Evropu i Ameriku – kazao je Amfilohije.

On je novinarima rekao i da okupljanje naroda u znak protesta zbog Zakona o slobodi veroispovesti nisu politički skupovi, kako ih je nazvao predsednik Crne Gore Milo Ðukanović koji, kako je kazao, ne može ni znati šta je crkveno, a šta političko jer nije kršten.

Na pitanje da li to znači da neće pregovarati sa vlastima dok se Zakon povuče on je odgovorio potvrdno i dodao da je nemoguće razgovarati o nečemu što je „laž, nepravda i sram Crne Gore“, prenele su „Vijesti“.

On je pozvao Ðukanovića da čuje glas naroda koji se bori za svoje svetinje.

1 KOMENTAR

  1. Milo djukanovic nije krsten i van zakona roda i poroda ali je za sve protiv srpkog Naroda, bog i narod srpski bicev njegov sud.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime