Ana rutinski, Serena moćna

0


Polovičan uspeh srpskih teniserki u četvrtfinalu Mastersa u Sinsinatiju (tvrda podloga, nagradni fond 2.567.300 dolara, pobednici 467.000). Jelena Janković kao osma nositeljka nije uspela da se plasira među četiri protiv najbolje na svetu Serene Vilijams, dok je Ana Ivanović, kao deveta "kosturašica", lako izašla na kraj sa starom mušterijom, 39. na svetu, Ukrajinkom Jelinom Svitolinom – 6:2, 6:3.
U meču koji je trajao trideset sekundi kraće od punog sata, srpska teniserka bila je u glavnoj ulozi od početka do kraja.

Polufinale bez Zikija i Nestora

Tandem rođenih Beograđana, treći nosioci Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor, nisu uspeli da se plasiraju u polufinale dublova pošto su izgubili od francuskog para Žilijen Beneto/Eduar Rože-Vaselan sa 6:3, 6:4 posle 64 minuta. Beneto i Rože-Vaselan se u borbi za finale sastaju sa šampionima Vimbldona, Kanađaninom Vasekom Pospišilom i Amerikancem Džekom Sokom, koji su za 84 minuta dobili Peju i Soaresa sa 6:2, 5:7, 10:7.

Ivanovićeva je osvojila uvodna dva gema, a pet od prvih šest, najavivši sa tri brejka da će ovo biti mnogo lakši posao nego što bi moglo da se očekuje. Međutim, Svitolina nije uspela da ponovi dobru partiju kao u ovogodišnjem duelu u Indijan Velsu, jedinom od četiri sa Anom u kome je osvojila set. Naprotiv, Ivanovićeva je strpljivo gradila svoju igru iz gema u gem, u četvrtom drugog seta je osvojila servis-gem suparnice, nedugo zatim uvećala prednost na 4:1 i mirno privela susret kraju u svoju korist, iskoristivši drugu meč loptu.
Ana će se u polufinalu sastati sa Ruskinjom Marijom Šarapovom (5), koja je posle dva sata i 35 minuta žestoke borbe dobila drugu teniserku sveta, Rumunku Simonu Halep, sa 3:6, 6:4, 6:4. U drugom polufinalu nadmetaće se Serena Vilijams i Dankinja Karolina Voznijacki (12). Amerikanka je neočekivano lako pobedila Jelenu Janković za samo 55 minuta sa 6:1, 6:3, a Voznijacki za 105 minuta četvrtog favorita, Poljakinju Agnješku Radvansku, sa 6:4, 7:6 (7:5).
Ana Ivanović i Marija Šarapova su do sada igrale 11 puta, a Ruskinja ima čak osam pobeda. Maša, trenutno šesta na svetskoj rang-listi, od godinu dana mlađe, 26-godišnje protivnice iz Srbije izgubila je prethodni duel, u osmini finala Rima, kad je bilo 6:1, 6:4, a u jedinom preostalom okršaju koje su imale 2014, u finalu Štutgarta, Šarapova je trijumfovala sa 3:6, 6:4, 6:1.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here