Treniraću sa dva reketa

0

Ima rešenje: Novak Đoković

Prvi teniser planete Novak Đoković brzo je preboleo bolan neuspeh od španskog veterana, 32-godišnjeg Tomija Robreda već u osmini finala Sinsinatija (tvrda podloga, nagradni fond 3.079.555 dolara), jedinog od devet mastersa iz kategorije 1.000, koji mu nedostaje u trofejnoj karijeri. Novak ističe da se njegovi rani porazi u Torontu i Sinsinatiju ne mogu objasniti nedovoljnim treniranjem u pauzi posle Vimbldona:
– Da budem iskren, trenirao sam više nego uobičajeno upravo svestan šta može da mi se desi u opštoj gužvi pre i posle venčanja. Trenirao sam mnogo, više nego dovoljno. Ali, to je sport, ne može se uvek pobeđivati. Voleo bih da sam odigrao više mečeva na betonu pred US open. Sada se vraćam treninzima, provešću na terenu što je više moguće. Analiziraću ponovo svoju igru, ono što sam pogrešno radio i probaću da budem bolji za US open u Njujorku od 25. avgusta.
Na pitanje da li će uvesti neku novinu u pripreme za US open, Đoković je uz osmeh odgovorio:
– Treniraću sa dva reketa! Šalim se, priprema će biti manje-više ista. Sa mnom je isti tim ljudi, pokušaćemo da analiziramo igru i da se postaramo da se krećem u pravom smeru. Želim da u Njujorku budem na vrhuncu forme. Istina je da sam očekivao više od sebe na ova dva turnira, ali moram da idem dalje. Sledi poslednji grend slem u sezoni i tu želim da igram dobro!
Novak je do sada u karijeri osvojio jednu titulu u Njujorku – 2011. je savladao Nadala u finalu. Još četiri puta srpski teniser gubio je u finalu – 2007. od Federera, 2010. i 2013. od Nadala i 2012. godine od Mareja. Interesantno, Škot je pre svog jedinog trofeja na US openu izgubio u trećem kolu i na Rodžers kupu i u Sinsinatiju, baš kao i Đoković sada.
 

Federer pobedio Mareja za istoriju
Rodžer Federer se kao drugi nosilac plasirao u polufinale pobedivši Endija Mareja sa 6:3, 7:5 za 94 minuta. Ovim trijumfom nad devetim na svetu Švajcarac je postao prvi teniser koji je uspeo da u deset različitih sezona zabeleži bar deset pobeda protiv tenisera koji su među deset na ATP listi i ujedno izjednači u međusobnim duelima sa Britancem na 11:11! Federer će u polufinalu igrati protiv Raonića, koji je deklasirao Fonjinija sa 6:1, 6:0. Drugi polufinalni par činiće Ferer i, iznenađujuće, francuski veteran, 33-godišnji Beneto. Dok je Ferer savladao Robreda sa 6:4, 3:6, 6:3, Beneto se plasirao u svoje prvo Masters finale pobedivši trećeg nosioca, Stanislasa Vavrinku, sa 1:6, 6:1, 6:2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here