EPA/Robert Ghement

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je sedmo mesto na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Ova 18-godišnja srpska reprezentativka ostvarila je rezultat od 194 centimetra, a i iz tri pokušaja nije uspela da preskoči 197 centimetara.

Bilo je to prvo Svetsko prvensvo na otvorenom za ćerku legendarnog Dragutina Topića, a Angelina je već uspela da dođe do veoma visokog plasmana.

Topić je u petak uspela da izbori finale SP sa 192 centimetra u kvalifikacijama, a u finalu je zasad samo najavila ono što je čeka u predstojećim olimpijskim ciklusima.

U prvoj seriji Angelina Topić je preskočila letvicu na 185 centimetara, potom je bila uspešna na 192, a iz drugog pokušaja je skočila 194 centimetra. Ipak, ovog puta u prestonici Mađarske 197 centimetara ostala je nedostižna visina.

Na kraju je zlatnu medalju osvojila Ukrajinka Jaroslava Mahučih sa sjajnim skokom od 201 centimetra. Bila je to već treća medalja sa Svetskih šampionata za Mahučih, koja ima tek 21. godinu. Ipak, za razliku od prve dve medalje koje su bile srebrne, devojka iz Dnjepra sada je postala svetska šampionka.

Srebro je pripalo Australijanki Elenor Paterson (199), a bronzu je dobila njena sunarodnica Nikola Olislagers, koja je takođe skočila 199.

Srbija je na Svetskom prvenstvo osvojila jednu medalju – i to zlatnu. Ivana Vuleta, čuvena skakačica udalj, donela je Srbiji svetsko zlato u ovoj disciplini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here