EPA/Robert Ghement
Angelina Topić

Najmlađa srpska atletičarka, Angelina Topić uspela je da izbori plasman u finale planetarnog šampionata u skoku uvis, dok je uzdanica Crne Gore Marija Vuković ostala bez plasmana u finale.

Angelina je sve visine preskakala iz prvog puta počevši od 1.80 m, pa 1.85 m, pa 1.89 m, potom je na 1.92 m dva puta rušila lestvicu, ali je iz trećeg pokušaja uspela da preskoči i ovu visinu, koja je bila dovoljna za finale.

Ukupno 35 devojaka takmičilo se u dve kvalifikacione grupe, a u finalu je bilo mesta za sve koje prebace normu od 1.94 m ili 12 najboljih po rezultatu.

Visinu od 1.92 m uspelo je da preskoči 8 takmičarki. Pet atletičarki imalo je istu preskočenu visinu od 1.89 m, pa je svih pet prošlo u finale. Tako da će ih ukupno takmičiti 15, umesto 12.

Marija Vuković je stala na 1.85 m, bila je daleko od očekivanja i mogućnosti, tri puta je rušila letvicu na 1,89, a samim tim je njen san o plasmanu u finale bio ugašen jer je norma bila 1.94.

Finale skoka uvis na programu je poslednjeg dana Svetskog atletskog prvenstva, u nedelju, 27. avgusta sa početkom u 20.05 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here