Anin prvenac na travi

0

Srpska teniserka Ana Ivanović trijumfovala je u Birmingemu, pošto je u finalu savladala Čehinju Barbaru Zahlavovu Štricovu sa 2:0 (6:3, 6:2), posle sat i 15 minuta igre.
Bila je to sjajna nedelja naše teniserke, pošto je ostvarila pet ubedljivih pobeda bez izgubljenog seta. Uspeh je tim veći što je ovo njen prvi trofej na travi od ukupno 14 na WTA turnirima. Bez obzira što je po rejtingu bila prvi nosilac turnira, ovim je Ana nastavila uspešnu seriju u 2014. godini.
Ana je u finalu imala najteži posao, jer se iskusna, 28-godišnja Čehinja, borila kao lav ne bi li osvojila prvi trofej u karijeri. Oduzela je Ani servis na početku meča, ali je onda usledila serija od četiri uzastopna gema za našu teniserku i potom rutinsko osvajanje prvog seta – 6:3, posle 40 minuta igre.
U drugom setu opet je povela Čehinja, ali je u trećem gemu Ana napravila brejk, potom i u petom gemu, što je bilo dovoljno za osvajanje drugog seta i konačnu pobedu.
Ovo je dobra uvertira pred Vimbldon, jer se čini da je Ana konačno pronašla sebe na travi, pre svega zahvaljujući servisima i dobrom kretanju na terenu i igra sa mnogo samopouzdanja.

Kecmanović osvojio peti ITF trofej

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović osvojio je petu ITF titulu trijumfom na turniru u američkom Haverfordu.
Kecmanović je u finalu turnira koji se igra na travnatoj podlozi savladao četvrtog nosioca Majlsa Šaletu sa 2:0 (6:1, 6:3).
Trenutno 190. teniser na ITF listi ima 14 godina, a zvanično je počeo da se takmiči u martu ove godine, odigrao je šest turnira, osvojio pet trofeja i odigrao još jedno finale. Po izlasku nove liste Kecmanović će biti unutar 150 juniora sveta.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here