Vlasnik Juventusa Andrea Anjeli rekao je danas da osnivanje i napredak Superlige u ovom momentu nije moguće, s obzirom na to da je šest engleskih klubova napustilo takmičenje.

– Da budem iskren i objektivan – ne, očigledno to nije slučaj u ovom trenutku – rekao je Anjeli za Rojters.

Dvanaest bogatih evropskih klubova najavilo je otcepljenje od UEFA i osnivanje “zatvorene” Superlige, ali posle samo 48 sati žestokih kritika i političkog protivljenja, šest engleskih klubova odustalo je od učešća.

Anjeli je dodao da je i dalje uveren da je evropskom fudbalu potrebna promena i da se ne kaje zbog načina na koji je napravljen pokušaj otcepljenja.

– I dalje sam uveren u lepotu tog projekta – rekao je Anjeli, navodeći da bi to stvorilo najbolju konkurenciju na svetu.

– Ali doduše, mislim da je taj projekat više nije u toku – zaključio je on.

Zanimljivo, samo dan ranije dao je intervju za italijanski “Korijere delo sport” u kojem je hvalio projekat, a dotakao se i ovih prostora, kao i Crvene zvezde.

– Na samom početku pobeđivali su veliki klubovi, od Bukurešta do Beograda. I to zato što su imali velike stadione i veliki broj prodatih ulaznica. Onda su došla TV prava i neke zemlje su se nametnule: Engleska, Francuska, Nemačka, Španija i Italije. Sve druge, od Holandije do Srbije, nestale su. Prosto, nisu pripadale zemljama sa velikim BDP-om koji je garantovao novac od TV prava. Sledeća tranzicija su globalni brendovi: oni garantuju prihode dovoljne da obezbede finansijsku stabilnost za celu fudbalsku piramidu. Da svi procvetamo. Zato smo osnovali Superligu – ističe Italijan koji je žestoko udario na UEFA:

– UEFA upravlja našim pravima, prodaje ih, odlučuje kako će da ih raspodeli, određuje pravila ponašanja za nas. A nema apsolutno nikakav ekonomski rizik!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here