Antić odredio igrače za meč sa Alžirom

0

 

Strateg "orlova" odredio je igrače za početak priprema za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, koje počinju utakmicom protiv selekcije Alžira.

 

Prema ranijim najavama Antić je ponovo pozvao centarfora Crvene zvezde Dejana Lekića, a u nacionalnu selekciju pozvan je i oporavljeni Boško Janković.

 

Novina je poziv za golmana Vojvodine Željka Brkića, koji će dobiti priliku umesto Vladmira Dišljenkovića. Ovaj čuvar mreže je ranije najavio oproštaj od reprezentativnog dresa, iako još nisu jasni razlozi njegovog povlačenja.

 

"Poštujem svaku odluku, ali ne želim da raspravljam o tome. Brkić je ranije bio sa nama, nije imao sreće, ali je sada ponovo tu", rekao je Antić.

 

On najkasnije do 1. juna mora da pošalje u sedište Svetske fudbalske federacije (FIFA) spisak od 23 igrača za Svetsko prvenstvo. Antić je ove nedelje sa delegacijom FSS učestvovao na seminaru FIFA-e u San Sitiju, a rekao je da je zadovoljan uslovima u Južnoj Africi.

 

"Prošle godine sam bio veliki skeptik, a posle trećeg dolaska sam vrlo zadovoljan. Vidi se ogromna želja, shvatili su kolika je ovo šansa za Južnu Afriku. Mnogo znače osmesi na njihovim licima, lepo je, stadioni su kao iz bajke. Johanesburg je veliko gradilište. Ne znam da li će stići sve da završe, ali mislim da će svi biti zadovoljni. Takođe, i policija je napravila veliki korak", rekao je Antić i dodao:

 

"Ne želim obećanjima da dovodim igrače u situaciju moranja… Bićemo na nivou želja i zahteva naroda. Želim da u Južnu Afriku budemo ispraćni iz Beograda".

Antić je najavio da će Čileanac Hulio Moreno biti član stručnog štaba Srbije, a radiće u analitici.

 

Okupljanje reprezentativaca je u ponedeljak u Kovilovu, a put u Alžir je planiran za utorak. Prijateljski meč je zakazan za sredu na stadionu "5. juli" sa početkom u 19,15 časova.

 

Na spisku se nalaze sledeći igrači:
Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić
Odbrana: Branislav Ivanović, Antonio Rukavina, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Aleksandar Kolarov, Ivica Dragutinović
Sredina: Dejan Stanković, Nenad Milijaš, Gojko Kačar, Zdravko Kuzmanović, Radosav Petrović, Boško Janković, Miloš Krasić, Zoran Tošić, Miloš Ninković, Milan Jovanović
Napad: Nikola Žigić, Danko Lazović, Marko Pantelić i Dejan Lekić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here