Antić: Teška grupa

0

"Imamo grupu u kojoj su čak tri učesnika narednog Svetskog prvenstva. Takođe, meč sa Severnim Ircima u novembru je pokazao da su i oni veliki takmičari da nam ni sa njima neće biti lako. Protiv Farana smo igrali u nedavnim kvalifikacijama za Mondijal i uverili su nas da nisu naivna ekipa", rekao je selektor Antić.

 

Lipi: Srbija najveći rival

 

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Marčelo Lipi izjavio je po okončanju žreba da su Srbija i Slovenija najozbiljniji rivali za odlazak na Evropsko prvenstvo.

 

"Grupa je dobro izbalansirana. Za protivnike imamo ekipe Srbije i Slovenije, koje su učesnice Svetskog prvenstva u Južnoj Africi. Igrama u ovim kvalifikacijama pokazale su da imaju potencijala za nove podvige", rekao je Lipi.

U prošlim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Srbija je ostavila iza sebe vicešampiona planete, a sada za protivnika ima aktuelnog prvaka sveta, Italijane.

 

"Svakako da ih očekuje smena generacija, ali oni i pored toga imaju fudbalsku kulturu širom poznatu. Već sada imaju nekoliko igrača koji će biti izuzetne zamene postojećima. Ipak, kod nas postoji želja da i u narednim kvalifikacijama napravimo podvig", dodao je selektor Srbije.

 

Srbija se u kvalifikacijama za EP 2012 nalazi u grupi C sa Italijom, Severnom Irskom, Slovenijom, Estonijom i Farskim ostrvima.

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković izjavio je posle žrebanja kvalifikacionih grupa za EURO 2012 da "orlovi" imaju realne izglede da se plasiraju na završnicu šampionata Evrope u Poljsku i Ukrajinu.

 

"Imamo dobru grupu u kojoj možemo da ponovimo rezultat iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Realno, trebalo bi da budemo među prve dve ekipe na tabeli. Poznajemo sve protivnike što znači da nikoga nećemo potceniti. Slovenci su najbolji primer za to koji su u baražu za Svetsko prvenstvo eliminisali Rusiju", rekao je Stanković.
 
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here