Youtube/SAKLI YÜZLER
Detalj iz filma

Turska produkcijska kuća snimila je film „Skrivena lica“, vezan za rat u Bosni i Hercegovini, koji planira da premijerno emituje 11. jula u Bursi, na dan održavanja komemoracije u Srebrenici. U opisu filma je navedeno da je “Srbija napala Bosnu”, a fokus filma je, kako piše, na potrazi za ratnim zločincima.

– Nijedna epidemija nije toliko pokvarila lice posleratne Evrope kao napad Srbije na Bosnu. Možda će jednog dana gradovi, zgrade i druga infrastruktura obnoviti ulaganjem. Međutim, ništa neće vratiti nevine ljude koji su umrli, ništa neće izbrisati patnju – stoji sugestivno na kanalu u opisu filma.

Prema informacijama dostupnim javnosti, radnja filma prati dvojicu bosanskih oficira Mirsada Čengića i Harisa Spahića, koji su učestvovali u ratu u Bosni i Hercegovini.

Pored ratnog perioda, fokus filma je, kako se navodi, i na postratnom vremenu kada glavni likovi postaju članovi bosanske obaveštajne agencije te učestvuju „u potrazi za ratnim zločincima“.

U filmu su korišćeni autentični televizijski snimci na kojima su generali, predsednici, kao i prilozi sa ratišta.

Na kraju, ekipa koja je učestvovala u realizaciji propagandnog filma saopštila je kako film „želi da posveti svim borcima koji su učestvovali u odbrani Bosne i Hercegovine“.

2 COMMENTS

  1. PA CEMU IZNENADJENJA DA NIJE BILO TURAKA I NJIHOVOG DIVLJANJA PORED OSTALOG I KOD NAS NEBI BILO TURAKA MUSLIMANA BOSNJAKA. SAMIM TIM NEBI BILO SVEGA STO GUSI BALKAN. I NIJE IM BILO DOSTA NEGO NASTAVLJAJUBI DALJE. SLI KRCAG IDE NA VODU DOK SE NERAZBIJE. STO SE CESCE IDE VEROVATNOCA RAZBIJANJA JE VECA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here