AO – Zimonjić protiv Vemića!

0

Teniseri Nenad Zimonjić i Dušan Vemić, nekadašnji saigrači u Dejvis kup reprezentaciji Srbije, sastaće se u polufinalu muškog dubla na Australijan openu, pošto su rano jutros po srednjo-evropskom vremenu izborili to pravo.

 

Zimonjić i Nestor su do četvrtfinala Otvorenog prvenstva Australije stigli nakon lake i ubedljive pobede nad Filipom Marksom iz Nemačke i Igorom Zelenajom iz Slovačke sa 6:4, 6:2, ali njihovi protivnici u četvrtfinalu Klermon i Erlih, iako nisu bili nosioci, pokazali su se kao izuzetno nezgodni.

 

Nakon uvodnog seta koji su Ziki i Nestor dobili sa 6:4, u drugom delu igre Srbin i Kanađanin nisu uspeli da osvoje više od jednog gema 1:6. I u trećem setu prvi brejk načinili su Klemon i Erlih, kod rezultata 1:1 i tu prednost održavali su dosta dugo, sve do 5:4 i u trenutku kada su imali priliku da završe meč u svoju korist, Zimonjić i Nestor su, konačno, napravili brejk i izjednačili na 5:5.

 

U taj-brejku koji je bio izuzetno neizvestan Srbin i Kanađanin su bili uspešniji i rezultatom 7:6 osvojili treći set i ostvarili pobedu za plasman u polufinale.

 

 

Dušan Vemić je sa Hrvatom Ivom Karlovićem u četvrtfinalu turnira u Melburnu neočekivano eliminisao treće nosioce u muškom dublu Lukaša Dluhija iz Češke i Indijca Leandera Paesa sa 2:0 (6:3, 6:4) i izjednačio svoj najbolji rezultat na nekom Gren slem.

 

Polufinale jednog od četiri najveća turnira u sezoni Vemić je igrao samo još 2008. godine na Rolan Garosu na kome je nastupao u paru sa Brunom Soarešom iz Brazila. Iste godine njih dvojica su stigli i do četvrtfinala otvorenog prvenstva SAD.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here