pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministarstva spoljnih poslova arapskih zemalja Persijskog zaliva osudila su paljenje Kurana ispred turske ambasade u Stokholmu.

Kuran, svetu knjigu islama, u subotu je spalio vođa danske krajnje desničarske političke partije ”Hard lajn” Rasmus Paludan, koji ima i švedsko državljanstvo, preneo je Rojters.

Paludan je u prošlosti održao niz demonstracija sa spaljivanjem islamske svete knjige.

Ministarstvo spoljnih poslova Saudijske Arabije oštro je osudilo spaljivanje Kurana u Švedskoj i ponovilo važnost širenja vrednosti dijaloga, tolerancije i mirnog zajedničkog života pripadnika različitih religija.

Kuvajtsko ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je da takvi postupci mogu izazvati ogorčenje muslimana širom sveta i postati opasna provokacija.

Ministarstvo spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata pozvalo je na poštovanje verskih simbola i odbacivanje uvreda verskih osećanja i svetinja.

Tursko ministarstvo spoljnih poslova takođe je najoštrije osudilo spaljivanje Kurana, ukazujući da je to antiislamski čin, koji vređa muslimanske vrednosti pod maskom slobode izražavanja, što je potpuno neprihvatljivo.

U Stokholmu su u subotu održani protesti protiv Turske i nastojanja Švedske da postane punopravna članica NATO-a, a ispred turske ambasade spaljen je Kuran.

4 COMMENTS

  1. Mi mesto da stanemo na stranu arapa i nasih muslimana koji ne rade protiv Srbije i da osudimo svedsku mi se opet ulizavamo. Nikad u tu EU dbd usli nikad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here