Printscreen: Instagram/djokernole
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je teniser koji je omiljen među kolegama, pa tako često trenira sa mladim i talentovanim teniserima, a uvek im vremena da popriča i posavetuje slabije rangirane tenisere. 

Tako je Novak svojom spontanošću oduševio i Federika Koriju, argentinskog tenisera koji je trenutno 62. teniser na ATP listi. Korija je u studiju ESPN za argentinsko izdanje otkrio i situaciju sa Novakom sa Olimpijskih igara u Tokiju.

– Sa Noletom imam jako dobru priču iz Tokija. Zato što sam ga pitao za selfi u Beogradu, a on je postao viralan. On je to objavio na svom Instagramu, svom ličnom Instagramu, fotografiju sa mnom, i počeo sam od tada da ga pozdravljam na svakom turniru.

– Svaki put kad ga vidim moram da mu čestitam, jer on uvek nešto osvoji – rekao je uz osmeh svih u studiju, a zatim nastavio opisao anegdotu sa Olimpijskih igara.

– I dobro, bili smo u Tokiju i ušao sam u svlačionicu sa Franom Serundolom i Andresom Moltenijem. Ušli smo u svlačionicu i tamo je bio Đoković i ostvarili smo vizuelni kontakt. Naravno da mi nije palo na pamet da odem do njega, ali onda je počeo da prelazi svlačionicu i da ide u mom pravcu, prema meni, možete li verovati?

– Šališ se? – pitao je jedan od voditelja, ali je Korija nastavio.

– Ne! Dolazi do mene i kaže mi: “Prijatelju moj! Je l’ sve u redu?”

Korija je na to uzvratio zagrljajem i čestitkama.

– “Nole, prijatelju. Čestitam”. Zato što je upravo osvojio Vimbldon – opisao je argentinski teniser, koji je kasnije napravio šalu sa svojim prijateljima koji su bili u svlačionici.

– Novak se pozdravio i otišao, A ja sam prijateljima rekao: “Ovaj Nole. Tako je zahtevan!” – rekao je sa suzama radosnicama na licu, dok su svi u studiju “popadali” od smeha.

Otkrio je Korija na kraju i kakvo mišljenje drugih igrača o Novaku.

– Kada igrači dolaze ovamo na Čelendžere, ili u Akapulko i Los Kabos, čuo sam ih kako pričaju takve priče novinarima. Kako su bili stidljivi i nervozni što su upoznali Novaka i koliko je on srdačan i kako ih je naterao da se osećaju opušteno.

Pogledajte i snimak razgovora Federika Korije za ESPN o Novaku Đokoviću.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here