Armenulić: Đoković u formi, lakše sa Nišikorijem

0

Očekujem Novaka u finalu: Radmilo Armenulić, teniski stručnjak
 

"Raduje me što se Novak vratio u formu. Meč protiv Mareja je bio zanimljiv. Bilo je neočekivano mnogo brejkova. Đoković je odlično odigrao sa osnovne linije, dobro je servirao. Igrao je raznovrsno, izlazio je dosta i na mrežu i igrao voleje koji nisu karakteristični za njega. Prva dva seta su bila izjednačena, ali je u trećem i četvrtom Đoković lako stigao do trijumfa", sumira utiske legendarni stručnjak za portal Vestionline.

 

Pročitajte još:

Dve prepreke do krune: Novak Đoković

* US open: Novak "slomio" Mareja

* Đoković: Voleo bih na žurku, ali…

* Marej: Đoković je bio fizički jači

* Đoković predvodi Srbiju u Dejvis kupu

* Đoković: Bravo Troicki!

* VIDEO: Đoković hteo da se skine

 

Čini se da je i fizička sprema Novaka došla do izražaja u trećem, a posebno u četvrtom setu?

"Sigurno je i to uticalo na konačni rezultat. Marej je došao na turnir posle operacije kičme. Videlo se u pojedinim trenucima da se teže kreće. Gledao sam i izveštaje britanskim medija i oni potenciraju da se oseća da Endi nije fizički potpuno spreman"

 

Ćilić napreduje uz Ivaniševića

Armenulić hvali svog nekadašnjeg učenika Gorana Ivaniševića, koji je trener Marinu Ćiliću.

" Čilić je sada spreman za top 10. Vidi se rad sa Ivaniševićem. Popravio je servis, bolje se kreće, bekhend mu je sve bolji, dok je i pre imao odličan forhend", kaže Armenulić za hrvatskog tenisera.

Da li ste videli nešto novo u igri Đokovića?

"Novak je igrao svoju standardnu igru. Ne trrba tražiti od nekog ko je prvi teniser sveta da nešto drastično promeni. Tu Boris Beker teško može nešto mnogo da izmeni. Možda samo da poboljša servis i volej igru.

 

Protivnik našem asu u polufinalu US opena je Japanac Kei Nišikori. Da li je to za Vas iznenađenje?

"Jeste iznenađenje, ali ne veliko kao što je recimo pobeda Krunićeve protiv Kvitove. Japanac je teniser koji ima raznovrsnu igru. Dobar je sa osnovne linije, za svoju visinu dobro servira. Ipak, mislim da će Đoković da pobedi lakše nego što mnogi očekuju. Japanac je igrao pet setova sa Vavrinkom, sigurno je umoran. Biće vremena za oporavak, ali je Novak u odličnoj formi, pun samopouzdanja, na US openu i očekujem ga u finalu".

 

Koga vidite u finalu i eventualnom dvoboju sa Đokovićem?

"Ne bi me iznenadilo da to bude Gael Monfis. Federer je favorit u četvrtfinalnom duelu sa Francuzom, ali Monfis nije daleko od trijumfa. On je nezgodan igrač, vidim da je u dobroj formi", zaključio je Armenulić.

 

"Bljesak Krunićeve, Ana i Jelena slabe"

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here