EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Fudbaleri Arsenala slavili su u meču 34. kola Premijer lige protiv Mančester junajteda na svom terenu rezultatom 3:1. Bio je to rezultatski veoma važan duel za obe ekipe, kada je reč o poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

Crveni đavoli su sada sve dalji od elite. Arsenal je na četvrtom mestu na tabeli sa tri boda više od Totenhema i šest od Junajteda.

Totenhem će na teren od 18.30, kada gostuje Brentfordu.

Skoro sve je viđeno u 90 minuta utakmice u Londonu. Arsenal je rano stigao do vođstva. Poveo je golom Nuna Tavareša već u trećem minutu utakmice.

Mogle su Tobdžije i sa ubedljivijom prednošću na pauzu, ali je u 28. minutu Arsenalu poništen gol zbog ofsajda, nakon konsultacija sa VAR tehnologijom.

U 32. minutu prednost Arsenala duplirao je Saka i to iz penala.

Samo dva minuta kasnije nadu Junajtedu vratio je Kristijano Ronaldo. On je u 34. minutu iskoristio sjajnu asistenciju srpskog fudbalera Nemanje Matića i najavio bolju igru svog tima u nastavku.

I jeste Junajted bolje počeo drugo poluvreme, ali je Bruno Fernandes propustio priliku da možda u potpunosti promeni tok meča. U 57. minutu je sudija pokazao na belu tačku, ali je Bruno bio neprecizan.

Nije ni Ronaldo uspeo da donese izjednačenje gostima, pošto je u 61. minutu iz ofsajda zatresao mrežu rivala.

Tačku na meč praktično je stavio Džaka u 70. minutu utakmice, a u asistente se upisao Elneni.

U narednom kolu Arsenal gostuje Vest Hemu, dok će Junajted dočekati ekipu Čelsija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here